«Star Wars». Mysteriet med Luke Skywalkers første lyssverd løst etter år

0 Comment

Categories :

Fans av «Star Wars»har lenge lurt på den mystiske skjebnen til det første lyssverdet som tilhørte Luke Skywalker. Den unge Jedi mistet sitt våpen etter en duell med Darth Vader i filmen «Empire Counterattacks», og denne unguessed måten fant seg noen deler senere holdt av Maz Kanata. Hvordan skjedde dette?

Luke Skywalker fikk sin første lyssverd på Tatooine fra Obi-Wan Kenobi – vi så i episode IV «New Hope». I den neste filmen i serien, «Empire strikes», Luke kjemper Darth Vader – det er under denne duellen (oppmerksomhet, spoiler) at vader er hans far og mister hånden, og med henne også hans lyssverd. Hvordan ble sverdet holdt av Maz Cananata mange år senere?

Hva skjedde med Luke Skywalkers første sverd?
«Empire strikes» hadde premiere i 1977. Siden da har skjebnen til det tapte våpenet ikke vært kjent – lys på saken kaster en nylig utgitt serie tegneserier av Charles Soule og Jesús Saiz. Handlingen ble satt umiddelbart etter hendelsene i episode V. Og i ett bind viser forfatterne hvordan Luke vender tilbake til Cloud City for å finne de tapte under kampen. Det bør minnes at i «Return of the Jedi»Luke allerede bruker en annen – grønn – sverd. hvorfor?

Les også: «Star Wars». Hvor er Luke Skywalkers grønne lyssverd? Fans har en idé

Det viser seg at Lukas i mellomtiden led en viktig «opplysning». Da han lette etter et sverd, fikk prinsesse Leia alvorlige problemer og ringte ham for å hjelpe gjennom Kraften. Den unge Jedi deretter forlatt søket etter en pistol og skyndte seg til hennes hjelp med kaptein Lando. Når de møtes, forklarer han:

Et sverd er bare et verktøy. Jedi er en som bruker makt til å bringe lys til galaksen for å forsvare folk og presse tilbake mørket. Og dette sverdet, det jeg mistet – jeg trenger det ikke. Han tilhørte faren min, men nå vet jeg ikke hva jeg føler for det. Jeg blir jedi. Selv om jeg aldri ser dette sverdet igjen
I mellomtiden er det funnet en pistol i søppelet til en annen – Ugnaught.

Han selger den senere til eierne av gruven, som kjent fra boken «The Rise of Skywalker.» Den visuelle ordboken» rapporterer Digitalspy. Det var gjennom gruvearbeiderne at våpenet endte opp i hendene på Maz, som vi fant ut i «The Force Awakens».

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *