Netflix. Tvunget til å gifte seg, barbert skallet på bryllupsdagen… Dagens premiere på «Uortodoks»

0 Comment

Categories :

Det er vanskelig å forestille seg verden av teenage Deborah, tvunget inn i ekteskapet, barbert skallet på bryllupsdagen og utsatt for en akselerert leksjon i seksuell modning. Det er vanskelig å tro at i det 21ste århundre en jente som bor i New York ikke kan snakke engelsk fordi det er språket korrupsjon og ondskap og er fengslet hjemme.

Deborah Feldman i sin debutroman «Uortodoks. Da jeg forlot verden av ortodokse jøder,» lar han leseren inn i den hermetiske verden hvis synder er nøye skjult og fordrevet. Forfatteren rapporterer gripende om hvordan livet hennes var, fullt av ordrer og forbud. Et liv som var basert på stilltiende akkompagnering til lidelse, slaveri og vold. Det betaler dem overlønnet dem med alvorlig nevrose.

Deborah rømmer. Etter fødselen av barnet, vet han at – hvis han ønsker å beskytte sin sønn fra en lignende skjebne – han må forlate sin mann, familie og samfunn. Han begynner et nytt liv.

Netflix og den nye serien. Dagens premiere på «Uortodoks»
Deborah Feldman ble født og oppvokst i det ortodokse jødiske samfunnet i Williamsburg, Brooklyn. I svært ung alder giftet hun seg i et arrangert ekteskap, og to år senere ble hennes sønn født. To år senere skrev hun en oppfølging av denne historien, publisert under tittelen «Exodus». Hennes bøker har blitt oversatt til hebraisk og tysk. Feldman og hans sønn bor nå i Berlin.

Basert på romanen «Unorthodox» ble opprettet en serie for Netflix etter samme tittel. Hovedrollen ble spilt av den jødiske skuespilleren, israelskfødte Shira Haas. Miniserien med fire episoder er nå tilgjengelig i Netflix, og i dag er også bokens vekkelse utgitt.

«Forlokkende, veltalende og følelsesmessig… Ingen tvil jentene i Brooklyn kjøpe denne boken, skjule den under, lese den når lysene slukkes og planlegge, kanskje for første gang, sin egen flukt, anmelderen skrev om det HuffingtonPost.com. I «Bokliste», kan du lese: «Forholdet fra hjertet av et lukket fellesskap gjør lesing fascinerende. Feldman har en reporters sans og en evne til de minste detaljene. Dette gir oss inntrykk av at vi var der med henne. Vi føler hvordan det er å være annerledes når alle rundt dem er de samme.»

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *