Nesten PLN 52 millioner for Lempickas maleri er en rekord for arbeidet til en polsk kunstner. «Det var en ekte krig»

0 Comment

Categories :

$ 13.4 millioner, eller nesten $ 52m, ble betalt av kjøperen av «La tunique rose», Tamara Lempicka ‘ impresjonistisk og moderne kunst auksjon i New Yorks Sotheby’s. Dette betyr at verket fra 1927 blir det dyreste verket til den polske kunstneren.

Interessant, tidligere tilhørte platen også arbeidet til denne kunstneren. I fjor betalte noen $ 9,88 millioner, eller mer enn $ 34 m, for «La Musicienne».

Kjøperen av «La tunique rose»» ønsker å være anonym, men han er absolutt en velstående mann og en bestemt kjøpmann. Maleriet betalte nesten dobbelt så mye som anslått før auksjonen – da ble det sagt at maleriet kunne selges for 6-8 millioner dollar. Som Artnet.com rapporter, det var en reell kamp mellom to spesialister, budgivning på vegne av sine kunder via telefon.

«La tunique rose» Tamara Lempicka brøt alle rekorder i form av prisen betalt for arbeidet til den polske kunstneren. De to foregående platene tilhørte også verkene til Tamara Lempicka. Mer enn 9 millioner dollar ble betalt for maleriet «La Musicienne», som i dollar termer gir mer enn 34 millioner zlotys. Og hennes maleri «Le Rêve»» ble solgt for $ 8,5 000 000, eller litt over $ 33 millioner.

Tamara Lempicka den dyreste polske kunstneren
Lempicka er en høyt ansett kunstner, født i Warszawa i 1898, men hun dannet hovedsakelig i Frankrike og USA. Hennes skildringer av aristokrater og Art Deco-stil handlinger har brakt henne mest popularitet. Mer enn 20 av hennes arbeider har allerede blitt solgt for mer enn en million dollar.

Hennes stil er definert som en blanding av kubisme og neoklassisisme. Det er preget av levende farger og store fly. Hennes viktigste verker er:’Tamara i den grønne Bugatti’,’,’, »Adam og Eva», »Dr Boucard» og »Kvinne med en due».

Hennes personlige liv var verre for mange – nyheter om med menn og kvinner som manglet narkotika og alkohol spredte seg raskt. Hun døde 18.

16. mai i fjor feiret Tamara Lempicka sin 120-årsdag. Google bestemte seg for å huske dette, til minne om sine prestasjoner i Google Doodle – googles midlertidige, billedlige logo, til minne om viktige hendelser, helligdager og fremragende mennesker.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *