«Manru» av Igancego Jan Paderewski – den første premieren på 2018/2019-sesongen på Grand Theatre – National Opera

0 Comment

Categories :

Etter nesten 120 år siden verdenspremieren, åpnet den eneste operaen i de kunstneriske prestasjonene til I. J. Paderewski, «Manru», 2018/2019-sesongen på Grand Theatre – National Opera. Returen av Manru til Warszawa scenen er også regissørretur av Weiss, hvis friske blikk på tegnene i operaen overrasker med en ny tilnærming og ekstraordinære nyheter.

Om poengsummen «Manru» Paderewski sa:

Jeg har sjelden jobbet med noe med mer glede og interesse.
Den eneste operaen han skapte og dedikert til mye tid og oppmerksomhet ble skapt i scener over flere år mellom 1893 og 1901. Den triumferende prosesjonen av verket gjennom scenene i Europa og Nord-Amerika, inkludert New Yorks Metropolitan Opera, resulterte i en rekke utstillinger av operaen «Manru», ivrig inkludert i repertoaret til de viktigste teatrene og berømt mottatt av publikum og kritikk.

I det 21ste århundre, i en verden så langt unna den som Paderewski visste, gjenoppdager vi maestria av hans score, finner vi i en orkesterplate av referanser til de største skaperne av operaen: Wagner, Pucinni, Mozart, og monumentale orkestrering og ekstremt rike kor blir like tegn av denne forestillingen sammen med ledende solistfester.

Hva gjør «Manru»?
«Manru»» er en kjærlighetshistorie dømt til å tape i konfrontasjon med konvensjoner og tradisjonelle sosiale normer, maktesløsmot fordommer og dyptsittende overtro. Plassert av Weiss i nesten moderne virkelighet, motsetter han seg de eksklusive verdener: forbudt kjærlighet og lojalitet til samfunnet, troskap og lengsel etter frihet.

Manru, rastløs ånd, utenforstående, forlater sin frihet, forlater den kjente verden for stor kjærlighet, som over tid blir en stor byrde. På bakgrunn av hans valg, dramaet i Ulana , en kvinne som vier til å elske sikkerheten til tilhørighet, finner sted. Følelsen av fremmedgjøring, å ta ut braketten i samfunnet, forsterkes av referansen til historien sett til i dag, og blir faktisk en advarsel mot fremmedfrykt og intoleranse, en historie om generalens knusende makt.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *