Maciej Kosycarz er død. Den mest kjente fotografen i Gdańsk har ennå ikke blitt 56

0 Comment

Categories :

Maciej Kosycarz døde på et sykehus i Warszawa 26. Han var en populær tre-by fotojournalist, leder av Kosycarz Foto Press Agency og sønn av en fremtredende fotojournalist Zzz Kosycarz. Han hadde kjempet mot kreft i flere år og ville ha fylt 56 neste måned.

Maciej Kosycarz har vært assosiert med tri-city media i årevis. Han fotograferte de viktigste hendelsene fra livet til Gdańsk og hele Pomerania, og ga også ut album fra serien «Uvanlige vanlige bilder». Hans far var en fremragende fotojournalist Zbigniew Kosycarz – det var hans navn kalt fotokonkurransen Gdańsk Press Foto, som Maciej organiserte.

Maciej Kosycarz er død. En enestående Fotojournalist i Gdańsk var bare 55 år gammel
Maciej Kosycarz har kjempet mot kreft i flere år, som ble oppdaget i 2017, gdansk.pl rapporter. Nyren ble deretter fjernet, men for noen måneder siden oppdaget legene en annen fase av sykdommen, svulsten angrep bukspyttkjertelen. Kosycarz døde 2 trojmiasto.pl6. Han ville ha fylt 56 år den 20.

Maciej Kosycarz ble født i Gdańsk i 1964, og hans far var en fremtredende fotojournalist Zbigniew Kosycarz. Hans sønn overtok fotojournalistikkbyrået Kosycarz Foto Press etter at hans far og møysommelig utviklet sin virksomhet i årene som kommer. Som et resultat var det det største lokale fotobyrået i Polen – i sine ressurser er det flere millioner bilder av Kosycarza og andre tri-city fotografer. I 2009 ble han valgt til «Årets Gdaniaszczanin», av denne grunn var han den mest stolte, fordi han i 1972 også ble vunnet av sin far.

Presidenten i Gdańsk, Aleksandra Dulkiewicz, sa farvel til fotografen med et Facebook-innlegg:

Usigelig sorg. Jeg vil huske ham først og fremst med bildene hans. Det er åpenbart!
Vi var planlagt for mai å nevne en annen trikk ved navn hans far Zbigniew Kosycarz. Jeg er takknemlig for å tenke på hva Maciej forlot oss med de menneskene som har forlatt oss. Han elsket Gdansk! Vi er tanker og hjerter med sine kjære!

Maciej Kosycarz sammen med Baltic Cultural Center organiserte pomeranian press photography competition Gdańsk Press Photo im. Zbigniew Kosycarz – er en av de eldste pressefotograferingskonkurransene i Polen. Hans album fra serien «Vanlige ekstraordinære bilder»» ble viet til Tri-City, Kashubia og Pomerania – de ble utgitt flere ganger på flere språk.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *