«Forward»» er et elskverdig kjærlighetsbrev til en eldre bror. Magi kommer i forgrunnen

0 Comment

Categories :

Som tilfellet er med Disney og Pixar, «Forward», selv om det er innebygd i en verden full av alver, enhjørninger og drager, er det en historie om familieforhold, håndtere tap og verdsette hva som allerede skjer. Du vil ikke se noe overraskende der, men du har en sjanse til å bli flyttet. Det er et virkelig elskverdig kjærlighetsbrev til en eldre bror.

«Forward»» er Pixars nyeste film, som inviterer seerne til en helt ny verden og introduserer oss til nye figurer. Det er en fin variasjon, fordi nylig Disney servert oss sjekket sikkerheter som den andre delen av «»Land of Ice», eller den Oscar-vinnende «Toy story 4». Dette friskpusten var nødvendig, men jeg vet ikke om «Forward»» ville bli en så stor hit, selv om det er en veldig sjarmerende og elskverdig film.

«Forward», et eventyr med en ufullstendig familie
Den største overlegenhet av «Forward»» er verden der skaperne bestemte seg for å bygge inn handlingen. Det er et eventyrland bebodd av alver, feer, drager og kentaurer. Dette landet pleide å være fullt av magi, men da det viste seg at det var lettere å oppfinne elektrisitet enn å gjennomføre den vanskelige vitenskapen om magi, trollmenn og deres kunst falt i glemsel. Så det filmatiske eventyrlandet ser nå ut som en amerikansk forstad, og bare noen få husker fortsatt heksekunst.

Hovedpersonene er alver Janko og Bogdan – to tenåringsbrødre som bor med sin mor og hjemmedrage. Deres far døde før den yngre Janko ble født, og det faktum at han aldri hadde møtt sin far er overskygget gjennom hele sitt liv. Så han er en pensjonert og sjenert gutt som ville elske å forandre seg og bli populær. Det er ikke hjulpet av det faktum at hans eldre bror Bogdan er en vridd beundrer av gamle legender, som med hardnakket verdt en bedre sak kjemper for monumentene i magiske tider og har en gal mening.

Den 16. Janko og Bogdans bursdag får fra mamma den siste gaven fra sin avdøde far – en magisk jente, takket være at de vil være i stand til å tilkalle ham for en dag sammen med den nødvendige spell. Når de prøver å kaste dem, går noe veldig galt og klarer å trylle frem bare halv far. Akkurat slik dukker det bare opp beina hans i rommet. Så brødrene legger ut på en reise sammen for å få materialet de trenger for å fikse feilen. Underveis lærer de selvfølgelig mye om hverandre, de går gjennom ulike kriser og krangler.

Så det er en film som heter «Forward»» familiehistorie, og sannheten er hva Bogdan Chris Pratt stemme i den amerikanske versjonen sa – det er et vakkert og rørende kjærlighetsbrev til sin eldre bror.

Filmens regissør, Dan Scanlon, mistet selv sin far som barn. Og i hver ramme kan du se at det var takknemlighet og kjærlighet til sin bror som var hans viktigste motivasjon i å skape animasjon. Til tross for sin eksentrisitet er Bogdan både en ekstremt moden, klok og kjærlig gutt som er endearingly ubetydelig ubetydelig. Under ekspedisjonen lærer Janko å sette pris på ham og begynner å se hvor mye han skylder brorens støtte.

Så denne historien er ikke på noen måte avslørende, jeg vil si at det er en arketypisk historie for Disney. Men det er egentlig ikke noe problem. Det viktigste er at seerne har muligheten til å se en varm video om hvordan du kan håndtere tapet av en kjær og hvordan, til tross for et så stort fravær, kan du skape en kjærlig familie. Til tross for dette, «»Forward», er han heller ikke depressiv, men bare litt nostalgisk. Det er selvfølgelig sporadiske vitser og de typiske hindringene for filmen å overvinne. Her vil vi se alt du kan forvente i slike tilfeller.

«Forward»» er også en produksjon av Pixar, som ble berømt i verden som den første Disney-filmen med en ikke-heteronormativ karakter. Dette ble sensurert, for eksempel av i Russland, selv om jeg må innrømme at jeg tror dette har blitt gjort helt unødvendig. Hvis jeg ikke visste at politikvinnen, som blir møtt av hovedpersonene underveis, hadde blitt salvet av en representant for LHBT-samfunnet, ville jeg ikke ha tatt hensyn til egenskapene til hennes uvanlige status. Samtidig setter jeg pris på denne gesten fordi det bare er nødvendig. Det er ikke bare barn som trenger å lære at alle har rett til å være seg selv.

Jeg likte virkelig at Disney husket å vise polske undertekster i filmen – Janko skriver ofte noe i en notatbok og heldigvis seere ser notater på polsk, uten overliggende hvite undertekster på det opprinnelige brettet. Det kan detaljere, men det nyter det. Styrken i filmen, selvfølgelig, er polsk dubbing – Jeg personlig beklager at Grzegorz Damięcki hadde ikke flere problemer. Pawel Malaszyński gjorde også en god jobb – hvis jeg ikke visste at han var den som stemte Bogdan, ville jeg ikke gjenkjenne ham. Og Edyta Olszówka er en klasse i seg selv, som vanlig funnet i konvensjonen – hennes Mantrykora gir deilig historien til de nødvendige tegneserieelementene.

Jeg tror jeg angrer mest på at filmen ikke utnytter potensialet i landet der handlingen ble satt. Denne verden har mye å tilby, men her fungerte den bare som bakteppe for slektshistorie. Og det er synd, fordi jeg gjerne ville lære mer om dette landet. «Forward»» på polske kinoer fra 6.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *