Et veggmaleri med Czesław Niemen ble opprettet i Warszawa. Plasseringen er ikke tilfeldig

0 Comment

Categories :

På veggen av bygningen ligger i Białołęka i Warszawa, ble et uvanlig veggmaleri opprettet med likheten av Czesław Niemen. Forfatter Bruno Althamer har tidligere skapt m.in. symbolsk likhet med Kory i den nye verden. Det er ingen tilfeldighet at han valgte et sted på Żerański-kanalen.

Innbyggerne i Białołęka i Warszawa kan allerede nyte øynene til den kunstneriske likheten til Czesław Niemen, som ble opprettet på veggen av bygningen på 14 Platestreet, nær Żerański-kanalen. Denne plasseringen er ikke tilfeldig.

Veggmaleri med Czesław Niemen er å endre navn på gatenavnet uten å endre det

Bruno Althamer forklarer nøyaktig hvorfor han bestemte seg for å sette bildet av den berømte polske kunstneren der. «Det var der, på Żerańskikanalen, at det var store planter som produserte store plater for Warszawa bosetninger. Det var der at bildet av dagens by – Warszawa sen «- leser meldingen fra forfatteren av veggmaleriet.

Dette er en referanse til arbeidet til Czesław Niemen, som skapte m.in. «Drømmen om Warszawa» fra 1966, som fortsatt er en av sangerens mest kjente komposisjoner. Det er enda flere linker til stedet – Althamer forklarer:

Jeg refererte til arbeidet til Czesław Niemen – den første polske artisten [staving av den opprinnelige – adj. ed.], som mottok et gullalbum. Dette skjedde for 43 år siden. Prisen ble tildelt for albumet «This World is strange», som ble solgt i mengden av nesten 150.000 eksemplarer!
Og det er ordet «album», som er nøkkelen her. Takket være veggmaleriet med likheten til sangeren på The Plate Street, hvor byggeplater en gang ble produsert, ønsker Robert Althamer å «endre navn på gaten, mens han ikke forstyrrer dette navnet». Derfor, i stedet for malte elever, ser vi to gullplater.

Den offisielle avdukingen av veggmaleriet vil finne sted 20 desember – årsdagen for tildeling av det første gullalbumet til Czesław Niemen.

Hvem er forfatteren av veggmaleriet «Warszawa Drøm»?
Bruno Althamer er illustratør, karikaturtegner og skulptør og vinner av APH Special Award. Det var han som skapte det berømte veggmaleriet til minne om Kora Sipowicz. Prosjektet er unikt fordi det endres med årstidene – Althamer designet det for å blande seg med grenene av kastanje stående på veggen av bygningen på 18/20 Nowy Świat.

– Det var det eneste bare treet i området. Den vokser så nær veggen at den må ha blitt en del av dette arbeidet. Takket være ham vil veggmaleriet reagere på årstidene, endre med dem, var underlagt denne naturlige klokken, som også var nær Korze – althamer sa i et intervju med «High Heels». Korys veggmaleri ble opprettet som en del av «WO» initiativet. Takket være dette prosjektet blir en veggmalerirute med bilder av kvinner som er relevante for regionens, landets eller til og med hele verden opprettet i Polen. Fargerik likhet er en hyllest til kunstneren, som har skrevet i gylne rykter i historien til polsk underholdningsmusikk.

Det var også Bruno Althamer som skapte et veggmaleri til minne om den fremragende fotojournalisten Krzysztof Miller. Kunstneren flyttet til veggen av Warszawa bygningen Agora collage fra hans mest berømte bilder.

Han klarte å kombinere referanser til krigsfotografier, det berømte bildet med en full syklist, en pave eller scener fra rivingen av Warszawa-monumentet felix Dzierżyński. Althamer plasserte også Krzysztof Miller selv, som holder kameraet vendt mot heltene i fotografiene sine.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *