Det manglet lite for «Ringenes Herre», som hadde en annen slutt. Frodo ville gå ut for en morder

0 Comment

Categories :

En av de mer minneverdige scenene i den siste delen av «Ringenes Herre»-trilogien var en duell til døden mellom Fod og Gollum, som, besatt av ringen, kjempet for den som ville ta ham med seg. Peter Jackson planla opprinnelig at det ville være en annen versjon av denne sekvensen i filmen – det ville ikke sette Frod i for mye lys. Ba, han ville gjøre ham til en sann grusom.

Peter Jackson gjorde seg et navn for seg selv i historien om kinematografi med sin filmatisering av J.R.R. Tolkiens roman. Han gjorde det så nøyaktig som han kunne, så alle filmene i kinoversjonen varer totalt ni timer og 48 minutter. Regissøren led fortsatt at de ikke passet alle scenene han brydde seg om. Heldigvis kunne han gi ut regissørversjoner med flere sekvenser som vi ikke så på kino. Regissøren avslørte i boken «Peter Jackson: The Journey of the Filmmaker», at han opprinnelig planla en helt annen slutt for Frod og Gollum.

Slutten på «Lords of the Rings», skulle være annerledes
I hele Tolkiens historie handlet det omtrent om å ødelegge ringen i Mount Destiny. Hobbit Frodo og hans medhjelper Sam forfulgte tappert, og utsatte seg for mange farer. Men når de til slutt klarer å komme til rett sted og er ett skritt unna å kaste ringen inn i den destruktive lavaen, underkaster Frodo seg til mørk magi og ønsker å stoppe artefakten for seg selv. Han tar på seg en giftering og blir usynlig, men den samme gollummagien vises.

Han ser hobbiten og hopper på ryggen. Det er en idiot, og Frodo mister fingeren med en ring – Gollum biter ham. Når han har sin ettertraktede «skatt»» i hendene, hopper han i ecstasy og utilsiktet faller inn i et gap fylt med lava – han dør, og med det en katastrofal ring er ødelagt for hele verden. Vi så denne versjonen på kino.

Peter Jackson gjorde det imidlertid veldig annerledes i begynnelsen, som han fortalte for Brian Sibleys bok. Regissøren ønsket opprinnelig å vise hvor mye skummende ringen var besatt – det var derfor han skulle drepe Gollum. Filmskaperen avslørte:

Da vi filmet den første versjonen av scenen, frøs Gollum-fingeren og Frodo dyttet ham fra kanten rett inn i lavaen. Det var et førstegradsdrap, men da hadde vi ikke noe problem med det: det virket for oss at alle ville at Frodo skulle drepe Gollum.
Jackson bestemte seg imidlertid for å endre dette:

Men det var åpenbart veldig ikke-Tolkien, fordi det helt yanked hans idé om tegnene.
Regissøren avslørte at de skjøt scenen igjen på to forskjellige måter. En av dem ser akkurat ut som Tolkien beskrev det – Gollum danser ekstatisk med en ring etter at han gnawed fingeren og ved et uhell faller inn i vulkanen. Regissøren bestemte seg imidlertid for at filmens «dramatiske kontekst» på denne måten «ble en stor skuffelse».

Vi hadde inntrykk av at en stor andel av seerne – spesielt de som ikke leste bøker – ville føle seg veldig skuffet og feilbedømme Frod, for bare å sitte og se ringen bli ødelagt. De ville føle at Frodo helt kollapset sitt oppdrag og kom ut bare ved et uhell. Vi trodde Frodo ikke gikk galt i filmen.
Derfor bestemte han seg for å gjøre en mer ambivalent slutt på filmen – Frodo løper bak Gollum. Regissøren ba Elijah Wood om å spille det tvetydig, slik at vi til slutt ikke ville være sikre på om han ville gjøre det rette hvis han hadde gjenvunnet ringen, melder Digitalspy. Jackosn konkluderte:

På denne måten prøvde vi å holde tanken viktig for Tolkien – at denne medlidenheten var en løsning på konflikten. Og ingenting skjuler det – Hvis golluma, som Frodo tidligere hadde reddet fra døden, hadde vært der, ville hobbiten ha beholdt ringen. Gollums tilstedeværelse var fortsatt katalysatoren som førte til ødeleggelsen av ringen.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *