Bilde av Jack Malczewski solgt for et rekordbeløp

0 Comment

Categories :

«Artist og Chimera», arbeidet til Jack Malczewski fra 1906, ble solgt på Agra-Art Auction House for en betydelig sum. Startprisen var $ 500.000. pln – den endelige kjøpmannbetalt PLN 3,1 millioner (3,6 millioner med auksjon avgifter).

Maleriet «Artist og Chimera» ble opprettet som en del av «Art»» triptyk (opprinnelig navngitt av Malczewski «Old Fairy Tale»).) Det er ikke kjent når nøyaktig triptyken ble separert – to deler ble funnet på 1990-tallet, den tredje kan ha forsvunnet under andre verdenskrig. Som vi leser i Oneta, på auksjonshuset Agra-Art «Artist og Chimera» inngått med en prisantydning på 500 tusen. 1,00 dollar. Verdien ble estimert til PLN 700.000-PLN 1.2 millioner. Beløpet betalt for maleriet, det vil si den nevnte PLN 3.1 millioner, er en rekord blant verkene til Jack Malczewski på det polske antikvariske markedet.

Malczewski solgt for over PLN 3 millioner. «Finne sikker investering i vanskelige tider»
I et intervju med Onet sa Konrad Szukalski, visepresident for Agra-Art:

Kjøpet av denne klassiske sammensetningen av Malczewskis børste kan betraktes som et søk etter en trygg og pålitelig investering i vanskelige tider. På den annen side er dette et signal som bekrefter prosessen med å modne det nasjonale auksjonsmarkedet og den økende opplevelsen av våre samlere.
Under auksjonen av ancient art, holdt i Agra-Art mars 22, m.in ble også solgt. oljemaleri av Vladimir Tetmajer «Bryllup i Bronowice» for 271 tusen. pln (230 tusen zł pluss auksjon avgifter), pastell «Pines i eng » av Leon Wyczółkowski for 170 tusen. zł og arbeidet til Alfred Wierusz-Kowalski «Merry Ride», hvis kjøper betalte 572 tusen. pln (485 000 PLN pluss auksjon avgifter).

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *