Banksys skulptur gikk på auksjon etter at den ble stjålet. Dobbel

0 Comment

Categories :

Auksjonshuset til Sotheby’s vil bli auksjonert i morgen for skulpturen «The Drinker», som Banksy opprettet i 2004 og plassert på en av rutene i London. En annen britisk kunstner hevder at et arbeid verdt opp til $ 1,3 millioner tilhører ham, og auksjonen er ulovlig. Hun hevder det, selv om han ikke kjøpte skulpturen selv, og bare tok den til hagen sin.

Banksys «The Drinker»er en referanse til Auguste Rodins «The Thinker». Det viser en mann huddled i en positur som ser full og har en veistolpe på hodet. I 2004 etablerte Banksy dette arbeidet på torget på Londons Shaftesbury Avenue.

Derfra tok Andy Link, leder av kunstgruppen Art Keida, det. Linken hevdet at skulpturen var «forlatt»» på gaten, så han tok den og rapporterte til politiet at som en finner av angrelsen venter på prisen fra eieren. Som Banksy tilbød for sitt arbeid «to pounds for en boks med bensin», for å sette skulpturen i brann, Link besluttet å sette den i hagen sin. «Jeg gjorde det litt for showet som et stykke,» sa Link i et intervju med CNN.

Stjålet Banksy skulptur gjenvunnet av skaperen?
I 2007 stjal imidlertid noen «The Drinker», fra kunstnerens hage, og etterlot seg bare en veipost. Linken rapporterte tyveriet til politiet. Sothebys representanter skriver imidlertid om Banksys arbeid som «gjenopprettet», noe som tyder på at Banksy selv var involvert i hendelsen i 2007. I alle fall, i dokumentene alt ser fint ut, og verdien av skulpturen (med et nytt innlegg) er anslått til 970 tusen. – 1,3 millioner dollar.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *