10 millioner zlotys – for første gang i Polen et kunstverk kan nå en så høy pris

0 Comment

Categories :

Magdalena Abakanowicz’s 20 skulpturer, som utgjør installasjonen av «Caminando», skjedde for et år siden på eiendommen til Marsha og Robin Williams. Frem til 29 oktober, de er presentert i Desa Unicum, og snart deres auksjon vil finne sted. Prisen for arbeidet kan anslås til 7-10 millioner zlotys.

Bronseskulpturer ble laget i 1999 i et støperi i Bologna, og samme år gikk de til Marsha og Robin Williams samling. 29. oktober vil auksjonen finne sted i Warszawa. Hvis noen bestemmer seg for å betale 10 millioner zlotys, vil det være det dyreste solgte kunstverket i Polen.

Som Marsha Wiliams datter og Robin Williams, som døde for fem år siden, Zelda, sa, hennes far alltid fulgte hans instinkt saksøke objekter for hennes samling. Men Marshas oppmerksomhet ble trukket til arbeidet som snakket til henne estetisk. Abakanowicz arbeid ble kjøpt etter utstillingen på Marlborough Gallery i New York City.

To år senere, på invitasjon fra ekteskapet, kom kunstneren for å se sitt arbeid på Williams-eiendommen. I fotsporene til venstre etter besøket var en samling av fotografier av Abakanowicz med Marsha Williams mot bakgrunnen av «»Caminando». I tillegg til Abakanowicz’ verker, inkluderte samlingen av ekteskap verker av mange fremragende kunstnere, m.in. Niki de Saint Phalle, Banksy og Max Ernst.

Verker av Magdalena Abakanowicz på Tate Modern i London
Magdalena Abakanowicz er en av de mest kjente polske kunstnerne i verden. Hun spesialiserte seg på store figurative romlige komposisjoner, der hun brukte stoffer, samt stein, tre eller bronse. Dette arbeidet, som hun begynte å skape på 1960-tallet, var første gang at På 1900-tallet ble de oppkalt etter navnet hennes abacanami. I 1965, ved Sao Paulo Abakanowicz Art Biennale i 1965, vant hun Grand Prix.

Abakanowicz sin posisjon på verdens kunstmarkedet har alltid vært sterk, men aldri som det er i dag. Enkeltskulpturer av kunstneren som døde i 2017 selger for tilsvarende en halv million zlotys, og et rekordbeløp, mer enn en million zlotys, ble betalt for sitt arbeid «Parys» og «Odys». En av de mest kjente realiseringene av skulptøren ble presentert m.in. i løpet av Grand Park i Chicago.

Det er derfor ikke overraskende at i 2020 i Londons Tate Modern, en av de mest prestisjefylte kunstinstitusjonene, vil det være en utstilling dedikert utelukkende til arbeidet til Magdalena Abakanowicz. Tate Modern regnes som et av de viktigste museene som presenterer samtidskunst, inkludert m.in. verker av Pablo Picasso, Andy Warhol, Jackson Pollock og Marcel Duchamp.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *